Tommy Jonsson. Foto: TT
Tommy Jonsson. Foto: TT

EXTRA: Brynäs sparkar Tommy Jonsson

Tommy Jonsson: Det blir väldigt tomt
0:47 min

Brynäs sparkar hela tränarstaben. Ny huvudtränare blir Thomas "Bulan" Berglund med Petter Nilsson som assisterande tränare.

Rösta!

Huvudcoach Tommy Jonsson och de assisterande tränarna Ove Molin och Andreas Dackell fråntas alltså sina uppdrag.

In som ny huvudtränare i Brynäs IF kommer Thomas "Bulan" Berglund med Petter Nilsson som assisterande tränare. Förändringen gäller året ut.

Tommy Jonsson berättar för P4 Gävleborg att han fick beskedet under måndagsförmiddagen.

– Det är klart att det är ett tufft besked att få. Det blir väldigt tomt om inte annat. Det är svårt att förklara hur det känns. Men ändå i det stora hela så känner jag mig stark i det här, säger han.

Ledarstaben kring Brynäs har under den senaste tiden kritiserats. I samband med den tionde raka bortaförlusten i slutet av december ställde sig fansen med ryggen mot isen och skanderade om Tommy Jonssons avgång.

– Jag har fått förklarat för mig att man känner att man fastnat i ett vägskäl och kört fast. Man vill försöka få en förändring i lagets sätt att prestera via den här förändringen, säger han.

Tommy Jonsson uppger att han inte vet vad han ska göra härnäst.

– Jag kommer att åka iväg någonstans för att få koppla av och landa, säger han.

Hör kommentarer från både nye tränaren Thomas "Bulan" Berglund och sportchef Stefan Bengtzén om tränarbytet, klicka på playknapparna nedan.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".