Jimmie Åkesson i talarstolen. Foto: Robin Halder/TT
Åkesson. Foto: Robin Halder/TT

Åkesson bryter tystnaden

Vill byta partisekreterare
0:53 min

Jimmie Åkesson har brutit tystnaden och är nu med i diskussionen om vem som ska bli Sverigedemokraternas nästa partisekreterare. I ett mail till tidningen Expressen understryker Åkesson sin vilja att Rickard Jomshof blir ny partisekreterare.

Som Ekot tidigare har rapporterat har det under den senaste tiden blivit en diskussion om en vem ska bli Sverigedemorkaternas nästa partisekreterare.

Björn Söder sa redan hösten 2013 att han ville sluta som partisekreterare och sedan en tid tillbaka har det varit känt att det är riksdagsledamoten Rickard Jomshof som ska efterträda honom. Jomshof har förväntats bli vald till ny partisekreterare vid partistyrelsemötet den 26 januari.

Men efter att Björn Söder själv sagt att han är villig att sitta kvar ett tag till, till Jimmie Åkesson kommer tillbaka, har det rått viss oklarhet om vad som kommer att hända med partiledarposten.

Men nu bryter alltså Åkesson sin tystnad och skriver i sitt mail att han vill att processen för att välja Rickard Jomshof till ny partisekreterare fortsätter.

Han förnekar också att det pågår en maktkamp inom partiet om partiledarposten och skriver att han har fullt förtroende för partiledarvikarien Mattias Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".