Måns Hedberg från Bollnäs har medalj i siktet under VM-finalen i slopestyle. Foto: Team Snowboard Sweden
Måns Hedberg från Bollnäs har medalj i siktet under VM-finalen i slopestyle. Foto: Team Snowboard Sweden

Snowboardåkare från Bollnäs i VM-final

"Jag har chans på medalj"
1:33 min

Snowboardåkaren Måns Hedberg från Bollnäs har övertygat under pågående freestyle-VM i Österrike. Under kvalet i slopestyle i måndags tog han sig direkt till finalen som avgörs i dag onsdag.

Under måndagens kval fick Måns Hedberg till ett stabilt och säkert åk där han satte sina trick på ett bra sätt. Det gjorde att han tillslut hade den fjärde bästa poängen bland de omkring 70 åkarna som kom till start.

– Jag fick ner mitt åk som jag ville. Det var väl lite små grejer här och där som jag skulle vilja förbättra. Men helheten var jag nöjd med i mitt åk, säger Måns Hedberg.

Fjärdeplatsen i måndagens kval har nu alltså direktkvalificerat Måns Hedberg till onsdagens final. Och nu när han väl tagit sig dit kommer han öka svårigheten på sina trick.

– Man måste alltid steppa upp det när man har gått till final. Jag får leta lite i trickpåsen och se vad jag kan slänga fram, berättar Måns som har mer att ge.

– Det är något varv extra här och där som jag måste snurra. Sedan vill jag flyga lite högre och större. Det gillar domarna att se så jag får väl satsa på det.

I finalen har Måns Hedberg som mål att stå hela åket och göra det snyggt och rent. Gör han det kan det räcka långt.

– Sätter jag det som jag vill har jag chans på medalj, konstaterar han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".