Foto: TT
Foto: TT

Polisen: Branden var anlagd

"Det finns omständigheter som gör att vi bedömer att branden är anlagd"
0:17 min

Efter branden i en restaurang i centrala Bollnäs i söndags kväll, har polisen gjort en teknisk undersökning. Undersökningen visar att branden var anlagd men än så länge har polisen ingen misstänkt för brottet.

I söndags kväll brann det i en stängd restaurang i centrala Bollnäs. Tidiga vittnesmål berättade att någon kastade in ett brinnande föremål i lokalen.

När säkerhetsvakter kom till platsen hade både bord och stolar börjat brinna, branden kunde släckas och räddningstjänsten kom kort därefter dit och eftersläckte.

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand och en förundersökning har inletts, enligt Torbjörn Bolkéus hos polisen.

– Det har inletts en förundersökning och rubriceringen är grov mordbrand. Anledningen till rubriceringen är att den är anlagd i ett tätbebyggt samhälle där den lätt skulle kunna sprida sig.

Polisen har gjort en teknisk undersökning i restaurangen som visat att branden var anlagd.

– Det finns omständigheter som gör att vi bedömer att branden är anlagd.

Har ni någon misstänkt i dagsläget?

– Nej, det finns ingen skäligen misstänkt.

Det sa polisen Torbjörn Bolkéus som också uppger att polisen söker tips från allmänheten på telefon 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".