Foto: Jenny Sanner Roosqvist
1 av 3
Foto: Jenny Sanner Roosqvist
Foto: Jenny Sanner Roosqvist
2 av 3
Foto: Jenny Sanner Roosqvist
Jacob Blomqvist. Foto: Jenny Sanner Roosqvist
3 av 3
Jacob Blomqvist. Foto: Jenny Sanner Roosqvist

Brynäs första träning med "Bulan"

"Bulan": Vi ska vara jobbigare att möta
1:37 min

Aggressivitet och kommunikation är delar som brynsässpelarna tog med sig efter första ispasset med nye tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

I dag fick brynässpelarna träffa sin nye tränare Thomas Berglund för första gången.

Det blev mycket mötestid och genomgångar, men också ett ispass med högt tempo och ett lite nytt fokus för spelarna, säger Jacob Blomqvist i Brynäs.

– Aggressiviteten är väl det som man känner direkt, det första liksom. Vi ska verkligen åka och jobba hela tiden och det blir väl inte så mycket tänka. Aggressiviteten och kommunikationen är väl det som han har snackat mycket om i början här, fortsätter Jacob Blomqvist.

Thomas "Bulan" Berglund, vad är det viktigaste för dig att titta på och börja förändra redan nu?

– Kort och gott att försöka ha ett större engagemang i spelet och försöka sätta hårdare press på motståndarens puckförare. Att helt enkelt vara lite jobbigare att möta, både anfallszon och i egen zon, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Vad är det svåraste när man kommer in såhär mitt i säsongen?

– Nja, det är ju ingen optimal situation som har blivit, men såhär är det och det är bara att gilla läget. Vi måste ju försöka snabbt sätta våra prägel på det och göra dom ändringar som vi tycker krävs. Det är vi i full gång att göra, det är en process men det är ju ganska stressigt. Det blir mycket information på kort tid, men jag tycker att grabbarna har tagit åt sig bra hittills, fortsätter nye tränaren Thomas Berglund.

Ett högt tempo och ett något annorlunda tänkande för spelarna med start idag alltså. Och oavsett vad de tycker om tränarbytet så är förhoppningen nu att det ska leda till en positiv förändring, och det snart konstaterar Jacob Blomqvist, på fredag möter man Växjö borta och på lördag Leksand.

– Nu liksom ser vi framåt, det är 48 poäng kvar att spela om. Nu är det bara att tömma oss hela tiden och förhoppningsvis kommer det här att ge effekt redan på fredag, säger Jacob Blomqvist i Brynästruppen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".