Måns Hedberg från Bollnäs slutade på en niondeplats i VM-finalen i slopestyle. Foto: Team Sweden Snowboard
Måns Hedberg från Bollnäs slutade på en niondeplats i VM-finalen i slopestyle. Foto: Team Sweden Snowboard

Ingen medalj för Måns Hedberg i slopestyle-VM

"Det känns lite tråkigt"
1:30 min

Det blev ingen VM-medalj för snowboardåkaren Måns Hedberg från Bollnäs när finalen i slopestyle avgjordes i Österrikiska Kreischberg på onsdagen. Han fick inte något av sina tre final-åk att stämma och slutade på en nioendeplats.

Det stämde inte riktigt för Måns Hedberg i slopestylebacken i dag när VM-finalen avgjordes. På träningen inför tävlingen satte Hedberg sina hopp och då tyckte han att det kändes det bra. Men i finalen fick han inte till det.

– Nu direkt efter finalen känns det lite tråkigt. Man har ju alltid en plan och man vill ju ställa ner sina sina åk. Men jag gjorde några småmissar i alla mina åk. Jag fick aldrig riktigt till det, berättar Måns Hedberg.

Tio åkare var det som hade tagit sig till final och vann gjorde amerikanen Ryan Stassel på 97.50 poäng. Måns Hedberg slutade nia med 69.75.

Trots den inte helt lyckade finalen i slopestyle för Måns Hedberg är han inte allt för nedslagen och nu ser han fram mot nästa tävling för hans del under freestyle-VM. Det handlar om Big air som avgörs i helgen.

– Det ska bli jätteroligt att köra Big air. Den tävlingen avgörs i sista hoppet här i slopestylebacken och det är ett hopp jag gillar. Den tävlingen ser jag fram emot, säger Måns Hedberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".