Foto: P4 Gävleborg
Foto: P4 Gävleborg
Krönika: Niklas Folkegård

Shoppingkaos i Nordanstig – skulle köpa tidning men kom hem med hund

"En husköpare kom hem med en mosbricka och en ny telefon"
3:40 min

När ryktet började gå att Nordanstig saknade konsumentrådgivare spårade shoppingen ur. Ilsboborna tog ett kollektivt SMS-lån för ett gemensamt inköp av halmbocken i Gävle. Snart visste vartenda call center på norra halvklotet att folk i Nordanstig saknade omdöme.

Niklas Folkegård är P4 Gävleborgs återkommande krönikör och länskorrespondent. Vi får ta del av det som händer i Gävleborg ur hans unika perspektiv, och idag har han vänt blicken mot Nordanstig som sagt upp avtalet med sin konsumentrådgivare.

– Eftersom Nordanstig inte finns som ort, utan bara som teoretisk konstruktion, så hade det inte gått så bra att sätta sig i Nordanstig. Konsumentrådgivaren hade i och för sig kunnat sätta sig i teorin, men det är mycket skönare att sätta sig i praktiken. Så det hade konsumentrådgivaren gjort. I Bollnäs. För det finns ju både i teori och praktik.

Tyck till om Niklas Folkegårds krönika här nedan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".