SHL-avtal
Foto: TT Nyhetsbyrån
Ishockey

Här är nya kraven på SHL-klubbarna

Svenska ishockeyförbundet och SHL har tecknat ett nytt avtal för att stärka svensk hockey. Avtalet innebär ny krav på lagen i ligan, bland annat vad gäller eget kapital och publikkapacitet. 

Det nya avtalet kommer att gälla från säsongen 2016/17 vilket innebär att klubbarna får 16 månader på sig att anpassa sig till de nya kraven. I ett pressmeddelande skriver Svenska ishockeyförbundet att nästa säsong blir ett kontrollår.

En annan förändring från 16/17 är kravet på en modern arena med publikkapacitet på minst 5 000 åskådare, där 3 500 av platserna måste vara sittplatser.

Avtalet är skrivet på 2+2 år. 

– Avtalet mellan SHL och SIF gör det möjligt för SHL att fortsätta att utveckla ligan och tillsammans med förbundet ta ansvar för att stärka svensk ishockey vilket är enormt glädjande, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren i ett pressmeddelande.

I avtalet ingår även ett utökat samarbete med lagen i Hockeyallsvenskan för att kunna bidra till distriktens utveckling. 

– Den överenskommelse som nu sluts mellan SHL och Svenska Ishockeyförbundet är mycket positiv och blir bra för svensk elitishockey totalt sett, även för våra klubbar i Hockeyallsvenskan, säger Stefan Bengtsson, vd för Hockeyallsvenskan.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".