Erik Rost och Josefine Engström efter sitt EM-guld i skidorientering.
Erik Rost och Josefine Engström efter sitt EM-guld i torsdags i skidorientering. Foto: Malin Björkqvist/Svensk orientering

Ny medaljsuccé för Sverige och Alfta i skidorienterings-EM

Josefine Engström, bronsmedaljör: Jag gjorde ett dåligt vägval och förlorade en minut
0:52 min

Sverige och Alfta-Ösa OK fortsätter att imponera i skidorienterings-EM i Schweiz. Tove Alexandersson och Josefine Engström som båda tävlar för Alfta-klubben tog i dag hem silver respektive brons på medeldistansen.

I onsdags tog Josefine Engström brons i damernas masstart och på torsdagen vann hon mixedstafetten tillsammans med Erik Rost som också tävlar för Alfta-Ösa OK. 

I dag var det dags för nytt medaljregn över Alftaklubben när klubbens Tove Alexandersson och Josefine Engström tog sig in på en andra- respektive tredjeplats när medeldistansen avgjordes. 

Josefine Engström var glad över bronset men hon var inte helt nöjd över loppet.

– Jag är inte helt hundra nöjd med loppet för jag gjorde ett dåligt vägval och förlorade en minut ungefär. Banan gick kors och tvärs och det var svårt se vart man skulle så jag var på väg mot mål fast jag hade två kontroller kvar. Däremellan gick det bra och bronset är lika kul att få för det, säger hon.

Silvret kneps av klubbkamraten Tove Alexandersson som också hon gjorde någon miss enligt Josefine Engström.

– Det är bara att gratulera Tove, hon åkte starkt. Hon gjorde som mig en miss på samma kontroll men vi verkar ha åkt jämnt. Vi kommer ha ett bra lag i morgon till stafetten, säger hon.

Vad är målsättningen i stafetten?

– Guld.

För Erik Rost blev det dock ingen ny medalj, han fick nöja sig med en niondeplats i herrarnas medeldistans.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".