Cilla Rörby är nominerad till Guldbaggegalan för sina kostymer i filmen "Gentlemen". Foto: Janerik Henriksson/TT.
Cilla Rörby är nominerad till Guldbaggegalan för sina kostymer i filmen "Gentlemen". Foto: Janerik Henriksson/TT.

Cilla från Gävle kan knipa Guldbagge

"Jag skolkade från gymnasiet, rökte och läste Gentlemen"
1:05 min

Cilla Rörby från Gävle kan vinna en Guldbaggestatyett i kväll. Det för sina 70-talskostymer i rekordnominerade "Gentlemen".

När Sveriges finaste filmpris delas ut under måndagskvällen har kostymören Cilla Rörby från Gävle chans att knipa en av de 19 guldbaggestatuetterna.

Filmen "Gentlemen" är nominerad tretton gånger under kvällens gala, vilket bara inträffat en gång tidigare i Guldbaggegalans historia.

Filmens litterära förlaga hade Cilla Rörby läst innan.

– Gud ja. När jag var 16 år var det en av mina favoritböcker. Jag skolkade från gymnasiet, rökte och läste "Gentlemen". Jag tyckte att den var underbar, säger hon. 

Cilla Rörby vann tidigare en Guldbagge 2013 för kostymerna i filmen "Call Girl".

Vad säger magkänslan, blir det en till?

– Jag har faktiskt ingen aning. Man ska inte känna efter så mycket, då blir det så jobbigt. Just nu känner jag mest att det är roligt. Det är snarare en bekräftelse på att den förra nomineringen inte var en tillfällighet, så egentligen spelar det inte så stor roll hur det går.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".