Håkan Håkan Englund, barn- och utbildningsnämndens ordförande i Ovanåkers kommun, tycker det är trist och tråkigt att bygget just nu står still. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
Håkan Englund, barn- och utbildningsnämndens ordförande i Ovanåkers kommun, tycker det är trist och tråkigt att bygget just nu står still. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Bygget av ny förskola i Edsbyn står still

"Jag känner mig förhoppningsfull"
1:43 min

Bygget av den nya förskolan Stenabro i Edsbyn har stannat. Anledningen är att huvudentreprenören, byggbolaget Nimag Projekt AB i Gävle, har begärt sig själv i konkurs. 

I oktober förra året inleddes bygget av den nya förskolan i centrala Edsbyn. Tanken var att den skulle stå klar i början av november och att 80 barn skulle kunna flytta in i januari nästa år. Men sedan i onsdags förra veckan har bygget stått still.

– Just nu ser det lite ödsligt ut. Det är helt stilla här och inga människor som rör sig. Det känns lite sorligt och tråkigt, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Englund när han blickar ut över den förtillfälligt stillastående byggarbetsplatsen. Men trots det är Englund optimistisk.

– Bedömningen är att bygget ska kunna komma igång igen någon gång under nästa vecka. Så jag är förhoppningsfull, kommenterar han.

Det var i onsdags förra veckan som bygget av den nya förskolan i Edsbyn stannade av. Detta efter Gävleföretaget Nimag Projekt AB begärt sig själv i konkurs. Därför ska nu en ny entreprenör utses.

– Ett antal entreprenörer har börjat räkna på hur mycket arbete som återstår att göra. De ska vara klara med det i slutet av den här veckan. Sedan ska vårat försäkringsbolag utse vilken entreprenör som ska avsluta arbetet, förklarar Håkan Englund.

Trots att bygget av förskolan ser ut att bli försenat med minst ett par veckor tror Englund att den ska vara inflyttningsklar till januari nästa år.

– Vår bedömning just nu är att de här två veckornas försening inte gör att vi ändrar de planerna, säger Håkan Englund.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".