Hans-Göran Karlsson Klubbdirektör Brynäs. Foto: TT
Hans-Göran Karlsson Klubbdirektör Brynäs. Foto: TT
Ishockey

Brynäs: För vår del är det inga problem

Klubbdirektören: Vi har grön lampa för vår verksamhet
1:23 min

Förra veckan slöts ett nytt avtal mellan Svenska Ishockeyförbundet och Svenska hockeyligan, SHL. Nya krav ställs på lagen i Sveriges högsta hockeyliga. Reaktioner har kommit mot avtalet, men för Brynäs innebär kraven inga problem.

Det nya avtalet ska enligt Hockeyförbundet stärka svensk ishockey på både kort och lång sikt.

Bland annat så innebar avtalet ett krav på en modern arena med publikkapacitet på minst 5 000 åskådare varav 3 500 ska vara sittplatser. Avtalet kräver också mer pengar till ungdomsutveckling och att klubben ska ha minst fyra miljoner kronor i eget kapital.

Reaktionerna var många och starka, främst från lag i allsvenskan som menar att steget upp till högsta ligan blir större. Bland annat från Moras klubbdirektör Peter Hermodsson som säger till P4 Dalarna att arenakravet är orimligt och han menar att det sportsliga inte är det avgörarande längre.

Men för Brynäs är kraven inga bekymmer enligt klubbdirektör Hans-Göran Karlsson som är positiv till det nya avtalet.

– Dels så sätter det krav på ekonomin, det är för att man ska ha en sund ekonomi utan några bakdörrar ut. Sedan är det pengar till ungdomsverksamhet och det är bestämmelser om att klubbarna står för kostnaderna när spelare släpps till landslaget. Det är väldigt många delar i avtalet som det har jobbats länge med, som landade förra veckan och som vi tycker är väldigt bra.

Finns det några av kraven som kan bli problem för Brynäs?

– Nej, för vår del är det inga problem. Varken med ekonomin eller de andra frågorna. Vi har grön lampa för våran del och för att fortsätta bedriva den här verksamheten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".