Foto: TT/Sveriges Radio
Foto: TT/Sveriges Radio

Sandviks vd: Bra sista kvartal

"Vi har annonserat förändringar i Sverige"
1:08 min

Sandviks vd Olof Faxander tycker att företaget redovisar ett starkt resultat efter kvartalsredovisningen som visade en vinst på 2,1 miljarder kronor före skatt. Men vissa förändringar kommer att ske, något som berör Sandviken.

Verkstadskoncernen Sandvik redovisade i dag en vinst före skatt på drygt 2,1 miljarder kronor för fjärde kvartalet i fjol, och detta var en högre vinst än vad analytiker hade räknat med.

– Jag tycker att vi kommer ut väldigt bra sista kvartalet 2014. Vi har både ett starkt resultat samtidigt som vi levererar ett starkt kassaflöde i bolaget, säger Sandviks vd Olof Faxander.

Olof Faxander ser en stark och positiv utveckling, framförallt inom Sandviks industrier i Nordamerika. Men trots det har Sandvik minskat sin bemanning något under det senaste kvartalet, detta eftersom man vill anpassa sig till när marknaden inte går så bra.

Sandvik planerar också att minska antalet produktionsanläggningar inom koncernen med ungefär 25 stycken under de närmaste tre till fyra åren. Detta är något som berör Sverige och Sandviken.

– Vi har annonserat några förändringar i Sverige och det rör bland annat Sandviken och Norrköping men det är ett begränsat antal anställda. I synnerhet i Sandviken har vi på grund av positiv utveckling i andra delar av verksamheten flyttat tillbaka annan produktion till Sverige.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".