Förbundskapten Pia Sundhage. Foto: Adam Ihse/TT
Förbundskapten Pia Sundhage. Foto: Adam Ihse/TT

Pia Sundhage inviger Göransson cup

"Hon bara sprang förbi folk och gjorde mål"
1:02 min

I dag drar Sveriges största inomhuscup i fotboll igång i Sandviken i Göransson arena. Strax efter 19 i kväll inviger Sveriges förbundskapten Pia Sundhage turneringen och när P4 Gävleborg pratar med henne i samband med sitt länsbesök passar hon på att hylla Jenny Hjohlman från Viksjöfors.

– Det ska bli trevligt, säger Pia Sundhage. 

Förutom invigningen i Sandviken så ska Pia föreläsa i Gävle under dagen, både om sitt eget ledarskap och om vad som krävs för att lyckas på elitnivå.

– Först ska jag prata lite om vad som fungerar för damlandslaget och hur jag med andra ledare leder oss till nästa vinst och sedan ska jag prata lite om målprofiler. Vad förväntar vi oss av femtonåringar på elitnivå för att det ska bli a-landslagsspelare.

I går kom ju beskedet att Jenny Hjohlman från Viksjöfors finns med i Pia Sundhages landslagstrupp inför matchen mot Finland den tolfte februari. Extra intressant eftersom det är VM senare i sommar.

Jenny Hjohlman spelar till vardags i Umeå IK och är enligt Pia Sundhage ett av de svenska landslagslöftena på sikt.

– Hon är med i något som heter 11+ som är ett SOK-projekt och satsar mot OS i Rio 2016. Hon var med nu på en träning i Stockholm och var väldigt duktig en mot en. Vad roligt det var att se, hon bara sprang förbi folk och gjorde mål, berömmer Sundhage.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".