Anders Södergren tog SM-brons. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Anders Södergren tog SM-brons. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Richardsson och Södergren på pallen

Södergrens skräll kan ge VM-plats
0:26 min

Daniel Richardsson från Iggesund tog i dag SM-silver på herrarnas 15 km fristil och klubbkamraten Anders Södergren tog överraskande brons. Något som kan ge Södergren en plats i VM-laget.

Calle Halfvarsson var överlägsen segrare idag närmare 38 sekunder före tvåan Daniel Richardsson vid skid-SM i Ånnabodarna utanför Örebro. Men det var Anders Södergren som överraskade alla och kom på tredjeplats, bara några sekunder efter lagkamraten Richardsson. Därmed kan veteranen från Söderhamn ha fixat en plats till VM.

– Ja om jag får säga det själv så tycker jag väl i alla fall att femmilen borde jag vara högaktuell för. Men både Martin och Nelson och de självklara har ju gjort jättebra insatser tidigare där jag inte haft någon bra form och inte kunnat tävla så mycket. Så det är absolut inte självklart, säger Anders Södergren till SVT:s kommentatorer Anders Blomquist och Jacob Hård.

Vad är det som gör att du har hittat formen nu?

– Jag har fått vara frisk i drygt tre veckor nu så att det är det som behövs, säger Anders Södergren till SVT direkt efter loppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".