Fotgängare i snöoväder. Foto: Britta Pedersen/AP.
Fotgängare i snöoväder. Foto: Britta Pedersen/AP.

Fortsatt vädervarning i länet

SMHI: Ta det försiktigt i trafiken
0:48 min

Fortsatt klass ett-varning under lördagen och söndagen kan göra det besvärligt på vägarna i Gävleborg. Särskilt längs kusten.

– Det är fortfarande en förstaklassvarning utfärdad för att det kan komma 10-20 centimeter nysnö och lokalt till och med upp mot 30 centimeter. Och det här då, främst då i kustlandskapen i kombination med en frisk nordostlig vind vilket gör att det är risk för drivbildning. Så det är fortfarande en klass ett-varning ute och den kommer att ligga kvar just för att snöfallet ligger kvar kommande dygn också, säger meteorolog Lisa Frost på SMHI.

Det är ymnigt snöfall här i Gävle och traktorerna skottar frenetiskt. Hittills har vädret bara orsakat mindre avkörningar, bland annat på E16 utanför Gävle, och inga personskador.

Men med tanke på den blöta snön uppmanar Lisa Frost på SMHI till försiktighet på dom moddiga vägarna.

– Genom att det ändå är tidvis snöfall under flera dagar nu, och det då främst då i kustlandskapen, i kombination med frisk vind så ska man ju ta det riktigt försiktigt i trafiken, säger meteorolog Lisa Frost på SMHI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".