Från vänster: Siri Bylund, Elisabeth Fransson, Svea Bakkos och Markus Persson. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio
Från vänster: Siri Bylund, Elisabeth Fransson, Svea Bakkos och Markus Persson. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio

I dag flyttar Färila skola in i nya lokaler

"Det är härligt att springa runt och flytta i dag"
1:41 min

I dag flyttar både elever och personal i Färila skola in i nya lokaler. Lokalerna innebär enligt rektor Elisabeth Fransson att både eleverna och lärarna får en bättre arbetsmiljö.

I dag är en stor dag i Färila. För idag får både elever och personal i Färila skola bättre arbetsmiljö när skolans nybyggnad äntligen tas i bruk.

Det handlar om nya lokaler för runt 80 lågstadieelever som, just i dag, flyttar ur sina riktigt trånga lokaler och in i den nya skoldelen.

– Det innebär att vi får större möjligheter att skapa bättre undervisningsmiljö. Det blir en lugnare miljö, större yta som man kan göra större pedagogiska utsvängningar än man kunnat göra tidigare, säger läraren Markus Persson.

Rektor Elisabeth Fransson säger att lokalerna blivit ändamålsenliga och att man slipper snubbla runt. Arbetsmiljön blir bättre för alla inblandade, enligt Elisabeth Fransson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".