Fyra glada barn som vet exakt när man blir stor. Foto: Larry Forsberg
Fyra glada barn som vet exakt när man blir stor. Foto: Larry Forsberg

När blir man stor egentligen?

I dagens förmiddagsprogram försökte Mikael Sanner och Larry Forsberg hitta just den där brytpunkten i livet när man kliver in i vuxenvärlden.

 Är det kanske, undrade Larry, när man börjar betala sina egna räkningar? Eller är det när man flyttar hemifrån? Vi bestämde oss för att fråga några riktiga "experter" på området - en grupp femåringar.

Så Larry åkte till Staffansgårdens förskola i Gävle för att fråga barnen där när de tycker att man blir vuxen. Men barnen tyckte det var en ganska fånig sak att prata om - de ville hellre leka med Larry och prata om Pippi Långstrump och annat roligt.

Så småningom lyckades han ändå få barnen att komma med sina utlåtanden. Och ska man tro femåringarna på Staffansgården så blir man vuxen när man fyller nio. Eller sexton. Eller tjugonio. Och eftersom Larrys och Mikaels egna förklaringar inte gav något tydligare besked så kanske man kan sammanfatta barnens olika svar som att det är fullständigt omöjligt att besvara den frågan med säkerhet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".