Regionens kommunikationschef slutar

Kommunikationschefen på Region Gävleborg lämnar sina arbetsuppgifter. Kommunikationschefen Monika Samuelsson var ansvarig utgivare för landstingets satsning på webb-tv.

Satsningen har kritiserats både för sitt innehåll och för att programmen inte upphandlats enligt lagen om offentlig upphandling. Det rapporterar flera medier.

Enligt Region Gävleborg har kommunikationschefen valt att sluta sin tjänst av privata skäl.

Konkurrensverket har valt att gå vidare med en utredning av tv-satsningen.

– Jag har i min roll som kommunikationsdirektör trivts väldigt bra och fått var med på en spännande resa när ett landsting blir region. Det har varit en lärorik process att vara en del i detta bygge. Nu känns det av olika skäl rätt att göra någonting annat, säger Monika Samuelsson i ett pressmeddelande.

Vad Monika ska göra i fortsättningen är föremål för fortsatta diskussioner, enligt Regio Gävleborg. Hon kommer till att börja med att göra färdigt en del arbetsuppgifter och förbereda för en efterträdare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".