Så här reagerar lyssnarna på det öppna brevet

Efter att P4 Gävleborgs kanalchef Leif Eriksson skrev ett öppet brev till hovet och prinsessan Madeleines, tillika hertiginnan av Gästrikland och Hälsingland, har kommentarerna strömmat in till kanalen. Här är några av dem.

sverigesradio.se/gavleborg

Peter

"Känner mig nästan lite dum att kommentera detta; men det här var nog det mest sämsta och barnsliga jag läst att en chef på sveriges radio ägnar arbetstid åt att skriva detta öppna brev om en fullständig skitsak. Men vi tycker olika vad som är viktigt nyhetsvärde. Vem bryr sig vad prinsessan tycker om "sitt" län och andra frågor? Och även om om hon utför sina jobb delvis med skattepengar. Vem betalar leif erikssons lön för att skriva brev till hovet? Sverige i ett nötskal."

U.B. Quitous

"Intressant inlägg i debatten om kungahusets varande."

Marcus

"Det vore rimligt om SVT och SR slutade att bevaka kungahuset eller skarpt skar ner på bevakningen. Vi är så många som enbart ser kungahuset som en skattebelastning för oss medborgare och vill de inte ens bjuda till i sina egna hertigdömen så kan det ju kvitta.

Försök dra in de av våra skattepengar som kungahuset får och så får de vara självförsörjande eller jobba för sina pengar som alla vi andra.

Om inga medier bevakade kungligheterna skulle de snabbt bli marginaliserade och bortglömda. Det vore jättebra för oss alla."

peter

"Tack för att någon äntligen vågar kristisera våra största socialbidrags tagare istället för att bara jamsa med och stryka med hårs som resten av tredje statsmakten."

Gert G. Gert

"Public service och nästan all annan riksmedia betalas av oss skattebetalare också. Ni har inte skött ert jobb på decennier. Städa utanför er egen dörr innan ni klagar på grannens."

Facebook

Arne Rydén 

"Alltså jag blir såå trött på er journalister...

Ingen endaste människa är skyldig att bli intervjuad och ni har inte rätt att avkräva det av någon.

Det krävs som bekant två för att dansa tango, men om ni nu inte är tillräckligt attraktiva danspartners så tycker jag ni ska gå hem till er kammare och fundera över hur ni kan förbättra er så att människor vill bli intervjuade av er istället för att gnälla på den som nobbar er."

Carl-Christian Frunck 

"Väldigt bra sagt av P4 Gävleborgs kanalchef. Jag tycker att Hovet, prinsessan och ytterst kungafamiljen ska skämmas för hantering av pressen! Representerar man en eller två län i Sverige och kungafamiljen besöker exempelvis Gävle eller Visby så är det självklart att dem ska ställas upp för en intervju! Det får mig en anledning i framtiden att inte titta på varken kungabröllop eller kommande barndop!"

Twitter

carina melin @meliniradion

Uppfriskande att höra P4-chef
ta bladet från munnen och välgrundat kritisera kungahusets uppträdande sverigesradio.se/sida/artikel.a…
via @P4Gavleborg

Jan Nilsson @JanNilssonAC

@KanalchefLeif @gullrunn
@DanielNordstrom @P4Gavleborg Utan mobbningen av
kungahuset hade nog öppenheten varit större. Tagga ner en smula.

Göran Greider @GreiderDD

Tack Madde, du gör mycket för
monarkins avskaffande. Det är dig vi hoppas på: sverigesradio.se/sida/artikel.a…
via @P4Gavleborg

Ami Hedenborg @amihedenborg

Bra där @P4Gavleborg! I @SR_P1morgon just nu om kraven på riktiga intervjuer m kungafamiljen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".