Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på besök i Gävle och fritidsgården Helges.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på besök i Gävle och fritidsgården Helges.

Hovet om prinsessan flyttar till länet: Kanske det

"Prinsessan är väldigt glad över att vara hertiginna i länet"
0:51 min

Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige. Hertiginnan av Hälsingland och Gästrikland och dottern prinsessan Leonore har folkbokfört sig i Sverige. Hovet utesluter inte att prinsessan kan flytta till länet.

Parallellt med att P4 Gävleborgs kanalchef kritiserat prinsessan Madeleine, hertiginna av Hälsingland och Gästrikland för hennes hantering av media, så har nu prinsessan valt att bosätta sig i Sverige med sin familj. Hon och dottern prinsessan Leonore är nu folkbokförda i Sverige.

Finns det någon speciell anledning till att det är just nu som man folkbokför sig här?

– Det är därför att familjen har flyttat från USA och tänker sig ett boende i Europa. Just nu är bostaden i Stockholm och där man bor ska man också skriva sig, säger Hovets kommunikationschef Margareta Thorgren.

Är Hälsingland eller Gästrikland, där Madeleine är Hertiginna, aktuella för Madeleine att bo i nu när hon flyttar hem till Sverige?

– Vi är väldigt glada att familjen vill bo i Europa och just nu i Sverige. Vad framtiden för med sig, det får vi se. Men prinsessan är väldigt glad över att vara hertiginna i länet, så kanske det, säger Margareta Thorgren, kommunikationschef vid hovet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".