Foto: TT Nyhetsbyrån
Laget till vänster – utan Frida Hansdotter. Foto: TT Nyhetsbyrån

André Myhrer kör lagtävlingen i VM

Frida Hansdotter petas i lagtävlingen: "De andra är snabbare”
1:21 min

Världens bästa slalomtjej, Frida Hansdotter, petas från tisdagens lagtävling, parallellslalom, i Vail. I stället blir det Anna Swenn Larsson ihop med Maria Pietilä Holmner. Herråkarna André Myhrer och Mattias Hargin kompletterar VM-laget.

Damlandslagets förbundskapten Fredrik Steinwall berättar för Radiosporten varför man valt att peta Hansdotter.

– Alla tjejer vill åka, vi tränare har tagit beslut baserat på vem vi tror är snabbast i parallell. Man ska runt käpparna och där har Anna och Maria visat tidigare att de är snabba där, säger han.

André Myhrer var sjuk när han kom fram till Colorado. Men slalomspecialisten är på benen igen och gör sin första VM-start i Vail.

– Jag vill gärna vara med och bidra. Jag tror att vi har bra chanser, det känns som att vi har ett väldigt starkt lag, säger Myhrer.

Med Myhrer och Swenn Larsson uttagna bakom de givna Maria PH och Hargin fick Radiosportens expert Torgny Svensson inte som han ville. Han hade hoppats på Sara Hector och Calle Lindh. Läs mer om det här. 

Sara Hector och Markus Larsson är reserver i lagtruppen.

Sverige har tagit tre raka VM-medaljer i lagtävlingen: ett silver i Åre 2007, ett brons i Garmisch-Partenkirchen 2011 och ett silver till i Schladming 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".