André Myhrer i Åre
André Myhrer. Foto: Marcus Ericsson/TT

Svensk medaljchans med frisk Myhrer

André Myhrer inför lagtävlingen i VM: "Parallell är något jag är bra på"
3:11 min

Efter en förkylning är nu Andre Myhrer tillbaka, redo att hjälpa det svenska laget att ta mästerskapsmedalj i lagtävlingen för fjärde gången i rad.

Ikväll kvart över tio avgörs lagtävlingen på alpina VM. Sverige har lyckats riktigt bra tidigare i diciplinen och tagit medalj de tre senaste mästerskapen som tävlingen avgjorts.

Grenen körs som parallellslalom därtvåkillar och två tjejer från varje nation deltar. Senast i Schladming blev det silver efter hemmanationen Österrike.

André Myhrer är en av svenskarna som kör ikväll tillsammans med Maria Pietilä-Holmner, Anna Swenn-Larsson och Mattias Hargin. Men det var inte självklart att Myhrer skulle köra, trots att han varit väldigt bra i diciplinen tidigare, eftersom han varit deckad i en rejäl förkylning tätt inpå VM.

– Vi har väl funderat absolut. Men jag känner också att jag haft många dagar på mig att bli frisk och nu känns det som att det är nästan där så att då vet jag att jag kan vara med och hjälpa laget att leverera för jag tror att parallell är något jag är bra på.

Vad är då orsaken till Sveriges framgångar i lagtävling?

– Vi har en bra lagsammanhållning, säger Myhrer, och vi har bra åkare och vi har en liten parallelltradition i Sverige. Jag tycker personligen att det är en kul tävlingsform och det tror jag de andra tycker också.

André Myhrer tycker det är extra roligt att möta Österrike och ser fram emot att få revansch mot dem för finalförlusten senast. Han säger också att lagtävlingen från början inte hade så hög status bland åkarna men att den blivit mer och mer intressant.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".