Erik Rost och Josefine Engström tog VM-brons i skidorientering.
Erik Rost och Josefine Engström tog VM-brons i skidorientering. Foto: Malin Björkqvist/Svensk orientering

Alftaåkare tog VM-brons i skidorientering

"Jag är glad för medaljen men samtidigt besviken"
1:33 min

Sverige med alftaåkarna Erik Rost och Josefin Engström i laget tog ett brons i mixstafett när VM i skidorientering inleddes i Norge i dag. Men det hade kunnat slutat ännu bättre.

När Josefin Engström gav sig ut på förstasträckan i mixstafetten under VM i skidorientering på tisdagen råkade hon ut för ett stavbrott nästan direkt i starten. Det gjorde att hon tappade mycket mark på täten.

– Från att ha varit nästan först ut blev jag helt plötsligt sist i startfältet och fick många åkare som åker mycket långsammare framför mig. Fält drogs ut och vi hamnade efter redan från början vilket var väldigt synd, säger Josefin Engström direkt efter loppet.

– Jag är glad för medaljen med samtidigt är jag lite besviken, konstaterar hon.

Efter den första sträckan växlade Josefin Engström över till Erik Rost på en åttonde plats. Men sedan klättrade svenskarna och slutade alltså tillslut på en tredjeplats. 

– Det är alltid kul att få medalj men det är guldet man vill ha när det är stafett. Men en medalj är okej det också, konstaterar Erik Rost som ser fram mot fortsättningen på VM efter tisdagens inledande tävling.

– Det är skönt att få en start där jag ser att jag har bra fart och att tekniken sitter, säger han.

Även Josefin Engström tycker det, trots stavbrottet under mixstafetten, är skönt att vara igång.

– Nu är det bara att blicka framåt och hoppas jag lärt mig något av dagens lopp, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".