Bandy, arkivbild. foto: TT
Bandy, arkivbild. Foto: TT
Bandy

Expert Muhrén om bandyslutspelet: ”Bollnäs inte att leka med”

Slutspelsvalen i bandyn gjorda – här är Magnus Muhréns favoriter
6:48 min

Under kvällen gjordes slutspelsvalen i bandyn i Sportextra. Radiosportens expert Magnus Muhrén gav sedan sitt finaltips.

Seriesegrande Sandviken var först ut och fick dessutom välja vilket lag från topp fyra man ville ha på sin sida slutspelsträdet, och då möta i en eventuell semifinal. 

Och Sandvikens tränare Stefan Söderholm berättade att man väljer Hammarby på sin sida. Lagen kan därmed mötas i semifinal. Som kvartsfinalmotståndare valde Sandviken Broberg. 

– Vi tror att vi har goda möjligheter att vinna mot båda de här lagen. Vi kände att vi hellre vill möta Hammarby än Edsbyn, säger Söderholm i Sportextra.

Serietvåan Västerås valde Bollnäs som motståndare i kvartsfinalen. Edsbyn valde Villa Lidköping. Därmed ställs Hammarby i kvartsfinalen mot Vänersborg.

”I slutändan tror jag att det handlar mellan...”

Radiosportens expert Magnus Muhrén ger sin syn valen som toppklubbarna gjorde. 

– Det var några val som förvånade mig. Bland annat att Sandviken valde Hammarby på sin sida. De har haft en tradition de senaste åren att de vill spela inomhus. Nu valde man två utomhusmatcher även om Broberg var väntat, säger Muhrén.

– Sedan var det förvånande att Edsbyn valde Villa, jag förväntade mig att de skulle välja Vänersborg. Bollnäs är inte att leka med i ett slutspel, därför blev jag väldigt förvånad över att Västerås valde dem. 

Experten anser sig vara relativt säker på vilka två lag som möts i finalen i Stockholm den 14 mars.

– Som det ser ut nu så har Sandviken den lättaste vägen till final, den andra sidan ser lite tuffare ut. Jag har haft Västerås som favorit och står fast vid det. De är det formstarkaste laget. I slutändan tror jag att det kommer att stå mellan Sandviken och Västerås. 

Slutspelet inleds nu på lördag.


Kvartsfinalerna: 
Sandviken-Broberg
Hammarby-Vänersborg
Västerås-Bollnäs
Edsbyn-Villa Lidköping

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".