Åklagare Ulf Back i 28-åringens lägenhet under brottsplatssynen. Foto: Fredrik Björkman/Sveriges Radio
Åklagare Ulf Back i 28-åringens lägenhet under brottsplatssynen. Foto: Fredrik Björkman/Sveriges Radio
Nordost-mordet

Åklagaren: Beskedet var oväntat

"Jag känner inte till några detaljer i hur undersökningen fortskrider"
0:34 min

Domaren har beviljat Rättsmedicinalverkets ansökan om att förlänga den rättspsykiatriska undersökningen av 28-åringen som åtalas för styckmord i Gävle. Beskedet om förlängningen var oväntat för åklagare Ulf Back.

Den rättspykiatriska undersökningen av den 28-årige man som misstänks för styckmordet på en 24-årig kvinna i Gävle kommer att förlängas, det står klart sedan domaren godkänt Rättsmedicinalverkets begäran.

Men detta är inget som påverkar vice chefsåklagare Ulf Backs åtal mot mannen, även om beskedet var oväntat för åklagaren.

– Den rättspsykiatriska undersökningen blir en vecka längre, men vi har inplanerat en fortsatt huvudförhandling till 10:e mars.

Var det här väntat enligt dig?

– Nej, det kan jag inte säga. Jag känner inte till några detaljer i hur undersökningen fortskrider. Jag har fått informationen att bevilja det här anståndet från undersökningen.

Hur ser du på detta med tanke på att du drivit ett åtal som bygger på att 28-åringen varit medveten om vad han gjorde under dådet?

– Ja, jag ser inga motsatsförhållanden i det. Vi får avvakta och se vad den här rättspsykiatriska undersökningen kommer fram till, säger åklagare Ulf Back.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".