Sara Hector
Sara Hector. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sara Hector tia i VM:s storslalom

Sara Hector om Vikarbys bronsåk: ”Jag var dönervös”
0:48 min

Jessica Lindell Vikarby tog Sveriges andra medalj i VM i Vail då hon åkte in på en tredjeplats i storslalomen. Hon behöll därmed sin placering efter det första åket och tog sin första mästerskapsmedalj. Sara Hector från Sandviken kom på tionde plats.

Det blev en riktigt dramatisk upplösning där Jessica Lindell Vikarby åkte in på andra plats bakom tyskan Viktoria Rebensburg som gjorde ett fenomenalt andraåk och åkte upp sig från elfteplats.

Rebensburg fick dock nöja sig med silvret eftersom Anna Fenninger från Österrike som ledde stort efter första åket vann i överlägsen stil.

Tvåan från det första åket Michaela Kirchgasser hade ett försprång på Lindell Vikarby, men lyckades inte snuva svenskan på bronset.

– Jag fattar inte riktigt, jag är lite skakis. Det känns jättebra och det har varit en tuff väg, säger Jessica Lindell Vikarby till Radiosporten.

Hur ska du fira det här?

– Jag har aldrig tagit en medalj så jag vet inte riktigt hur man gör, men vi får hitta på något, säger hon.

Inför det andra åket låg fyra svenskor bland de tolv bästa. Och alla svenskor behöll sina placeringar, förutom Lindell Vikarbys tredjeplats så kom Maria Pietilä Holmner nia, Sara Hector tia och Frida Hansdotter tolva.

– Jag är så glad över Jessica, det är helt fantastiskt. Jag var dönervös när jag såg Jessica, men gud vad kul, hon är så värd det, säger Sara Hector.


Resultat:
1. Anna Fenninger, Österrike
2. Viktoria Rebensburg, Tyskland +1,40
3. Jessica Lindell Vikarby, Sverige +1,49
4. Tina Weirather, Liechtenstein +1,55
5. Tina Maze, Slovenien +1,74
-------
9. Maria Pietilä Holmner +2,68
10. Sara Hector +2,80
12. Frida Hansdotter +2,98

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".