Foto: Magnus Hansson/Sverigesradio
Foto: Magnus Hansson/Sverigesradio

Bank sänker ny mataffär i Ockelbo

"Varför ska någon annan klara av det?"
1:57 min

För nästan tre år sedan lades Konsum i Ockelbo ner. Sedan dess har det bara funnits en livsmedelsaffär i centrala Ockelbo. Men nu finns det två seriösa företagare som vill starta en ny mataffär i den gamla Konsum-lokalen men Handelsbanken i Ockelbo tror inte på idén. Det säger en mycket insatt källa till P4 Gävleborg.

Det var i mars 2012 som beskedet kom att Konsum, eller Coop, i Ockelbo skulle läggas ner. Sedan dess har det bara funnits en mataffär i Ockelbo, till mångas förtret. Såhär sa tex Lars-Olof Westerberg i samband med P4 Gävleborgs valsändning från Ockelbo.

– Mitt kära Konsum, blir det någon ny affär? Det behövs en affär till i Ockelbo.

Och så här svarade det dåvarande och nuvarande kommunalrådet Magnus Jonsson.

– Jag vet att det föresegår otroligt positiva samtal mellan Ockelbogårdar och den eventuellt nya hyresgästen, sa Socialdemokraten Magnus Jonsson i höstas.

Men trots att det nu finns två seriösa företagare som vill starta en ny mataffär, med ett nytt koncept, i Ockelbo så ser det ut att gå i stöpet för att bland annat Handelsbanken i Ockelbo inte vill låna ut 750.000 kronor, den summa som skulle behövas för att företagarna skulle dra igång.

– Grabbarna som vill installera sig i Ockelbo satsar ju det mesta själva. Sedan räknar man med att få lite hjälp av en bank, säger en mycket insatt källa till P4 Gävleborg.

P4 Gävleborg har också varit i kontakt med Handelsbanken i Ockelbo men de vill inte uttala sig om enskilda kreditansökningar pga banksekretess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".