Det är här i den gamla Konsum-lokalen två företagare från Sandviken vill starta en ny mataffär i Ockelbo.
Det är här i den gamla Konsum-lokalen två företagare från Sandviken vill starta en ny mataffär i Ockelbo. Foto Joacim Lindwall / Sveriges Radio

Ny mataffär i Ockelbo kan inrymma blomsterhandel

Magnus Jonsson (S): "Det jag retar mig på är att det är bankerna som bestämmer"
1:32 min

Det är två personer från Sandviken som är beredda att starta en ny mataffär i Ockelbo. Och förutom att starta själva mataffären så är de företagarna också beredda att ge plats till blomsterhandeln i Ockelbo som förlorar sin lokal framåt sommaren när ICA ska expandera.

Det var i morse som P4 Gävleborg kunde berätta att det finns två seriösa företagare från Sandviken som är beredda att starta en ny matvaruaffär i Ockelbo, i den gamla Konsumlokalen.

Dessutom, kan vi nu berätta, att de två personerna är villiga att samarbeta och upplåta lokal till blomsterhandlaren i Ockelbo som blir av med sina lokaler till sommaren då ICA, som äger fastigheten som blomsterhandlaren hyr av, ska expandera.

Men bland annat Handelsbanken i Ockelbo är inte villiga att låna ut dom 750 000 kronor som behövs för att företagarna ska dra igång med sin verksamhet. Något som förtretar Magnus Jonsson som är kommunalråd i Ockelbo.

– Det som retar mig är att det är så förhållandevis lite pengar det handlar om och att det är bankerna som avgör om det ska vara en eller två mataffärer i Ockelbo, säger Magnus Jonsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".