Världsmästarinnan Josefine Engström från Alfta ser fram emot SM i Hudiksvall. Foto: Malin Björkqvist
Världsmästarinnan Josefine Engström från Alfta ser fram emot SM i Hudiksvall. Foto: Malin Björkqvist

Världsmästare till SM i skidorientering i Hudiksvall

"Tror det blir väldigt fina tävlingar"
1:39 min

Till helgen kommer flera världsstjärnor i skidorientering till Hudiksvall för att tävla i SM som avgörs i kommunen. En av dem som kommer vara med är Josefine Engström från Alfta som nyligen vann fyra medaljer under VM i Norge.

Det är med stort självförtroende som Josefine Engström kommer till SM i Hudiksvall i helgen. Hennes säsong den här vintern har varit riktigt bra.

På de tio starter hon gjort i både EM och VM har hon tagit medalj i åtta av loppen. Under VM som avgjordes i Norge förra veckan blev det två brons och två guld. 

– Det känns jätteskönt att jag uppnått de målen jag satt upp för den här säsongen. Jag har ett väldigt bra facit med mig nu kan man säga, berättar Josefine Engström.

Det är inte bara Josefine Engström från Alfta som haft framgångar den här vintern. Av de sju medaljer som Sverige tog både i stafett och individuellt under det nyss avslutade världsmästerskapet i Norge var åkare från Alfta ÖSA OK inblandade i samtliga.

Erik Rost från Alfta tog två brons och ett silver och Tove Alexandersson som också tävlar för Alftaklubben vann två guld.

Samtliga VM-medaljörer från Alfta är även anmälda till SM i Hudiksvall. Tävlingar som Josefine Engström tror kan bli riktigt bra.

– Det ser jag fram emot. Jag tror det kommer bli väldigt fina tävlingar. Arrangörerna är väldigt peppade så jag tror det blir väldigt fina och utslagsgivande tävlingar, säger Josefine Engström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".