Simon Jansson och hans avslagna tänder efter matchen i lördags. Foto: Privat
Simon Jansson och hans avslagna tänder efter matchen i lördags. Foto: Privat

Edsbyn och Simon Jansson taggade till tänderna för kvartsfinal två

Hör hela intervjun med Simon Jansson
3:51 min

I kväll är det dags för den andra kvartsfinalen i herrarnas bandyslutspel och Edsbyn möter Villa på bortaplan i Lidköping. I den första matchen i lördags förlorade Edsbyn och allra ondast gjorde det nog för Simon Jansson som fick lagkamraten Jonas Edlings skott rakt i munnen och slog av 4 tänder.

– Jag mår bra, det är lugnt i dag. Det är lite ömt i tänderna men annars så går det rätt bra, säger Simon Jansson.

Det var när Jonas Edling laddade stora bössan som Simon Jansson under lördagens match fick en knuff av en Villa-spelare och hamnade i skottbanan för lagkamratens projektil. Skottet träffade illa rakt i munnen och slutade med fyra avslagna tänder.

– På vägen till båset kände jag att käken var hel och att det är tänder som är avslagna så jag spottar ut lite tänder och där får jag det konstaterat att det bara är tänder som gått av så då kunde jag fortsätta matchen.

Ja för du fortsatte matchen?

– Ja, jag var in i omklädningsrummet och kollade så inget mer var förstört men det var tur i oturen.

Matchen i kväll då? Viktig match?

– Ja det blir en viktig match. Vi tycker själva att vi inte kom upp i nivå i lördags så Villa har inte fått känna på vad vi kan och på vad vi presterat under säsongen. Kan vi komma upp i nivå och spela som vi kan så kommer nog Villa få det svårt.

Övriga matcher i kväll är Bollnäs-Västerås, Broberg-Sandviken och Vänersborg-Hammarby. Alla matcher startar klockan 19.00 och följs via Radiosporten som är på plats i Lidköping.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".