ÖSTERSUND 2015-02-14 Sveriges Emil Jönsson tas omhand av bland annat Rikard Grip (t h) efter skada under sprintkvartsfinalen (k) vid lördagens världscuptävling i Östersund. Foto: Henrik Montgomery / TT.
ÖSTERSUND 2015-02-14 Sveriges Emil Jönsson tas omhand av bland annat Rikard Grip (t h) efter skada under sprintkvartsfinalen (k) vid lördagens världscuptävling i Östersund. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Emil Jönsson på hemlig ort före skid-VM

Emil Jönsson placerad på hemlig ort: "Vi har valt att inte kommentera..."
1:09 min

Skidlandslaget lägger ut rökridåer runt den lårskadade Emil Jönsson inför torsdagens sprint. ”Vi säger inte var han kommer att vara”.

– Vi har valt att inte kommentera var Emil kommer att vara de närmaste dygnen, säger till Radiosporten landslagsläkaren Per Andersson, som tillägger att landslagsledningen tar beslut utifrån var Jönsson får bäst rehab-möjligheter.

Så det är inte givet att han förblir i Östersund?

– Nej, det är inte givet.

Jönsson har varit i sin hemstad Östersund sedan han i lördagens världscupsprint just där fick sin lårmuskelbristning i ett av sprintheaten.

Förbundskapten Rikard Grip måste lämna in sin slutliga anmälan senast i morgon onsdag kl 17.00.

– Vi kommer inte att fatta något beslut som innebär risk för framtida men, säger Grip.

Det känns i luften i Falun att det inte blir någon start för Jönsson i torsdagens sprint, inte heller för den förkylde Daniel Richardsson i lördagens skiathlon.

I morse berättade Radiosporten att Richardsson och Anna Haag fortfarande har sådana problem med sina luftrör att de inte kommer till VM-staden som det var tänkt idag tisdag.

-Det är ingen hemlighet att det är det sista loppet i VM, femmilen, som Daniel sett fram emot allra mest, säger Rikard Grip. Vi tar inga chanser, och vill inte att det ska ta om med hans sjukdom.

Klart är att Calle Halfvarsson, Johan Edin och Teodor Peterson kör VM-sprinten. Och nu är Peterson, efter hård träning i Vålådalen i Jämtland, väldigt optimistisk, trots en mycket motig säsong. Han har i tävling efter tävling slagits ut redan i prologen.

-Vi är väl tio stycken som kan vinna. Och jag är så pass snabb att jag mentalt känner att jag är en av dem, säger Peterson till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".