Bandy, arkivbild. foto: TT
Bandy, arkivbild. Foto: TT

Svidande förlust för Edsbyn

Edsbyns Daniel Jonsson efter förlusten mot Villa
1:55 min

Villa-Lidköping kopplade ett rejält grepp om kvartsfinalserien mot Edsbyn, och vann det andra mötet med 6-1 på hemmaplan.

Villa som inte fått spelet att fungera under delar av säsongen verkar ha prickat formen lagom till slutspelet. 6-1-segern innebär att man nu har 2-0 i matcher mot Edsbyn.

– Vi är i bra form helt enkelt. Vi spelar som vi vill spela och håller tätt bakåt. Vi har snackat om att vi ska ha tålamod i spelet och vi gör det fantastiskt bra i dag, säger Villa Lars Fall.

– Jag tycker att vi göra en bra match långa stunder men när de gör 3-1 blir det enorm uppförsbacke för oss. Det var ändå bättre än i lördags då den kändes som att de kunde göra precis som de ville, säger Edsbyns Daniel Jonsson till Radiosporten.


Hammarby vann den första kvartsfinalen mot Vänerborg på straffar efter att ha hämtat upp ett 1-5-underläge.

I Vänersborg på tisdagen var Hammarby nära en ny mirakelvänning när laget hämtade upp underläge med 6-1 i paus till 7-7. Matchen gick sedan till förlängning och i den 123 matchminuten avgjorde hemmalagets Mikko Lukkarila.

MATCHFAKTA:


 Villa-Lidköping-Edsbyn: 6-1 (2-1) 


Villa-Lidköping: David Karlsson 2, Lars Fall, Jesper Bryngelson, Petter Björling, Martin Andreasson. Edsbyn: Jimmy Jansson.

Publik: 4 335.

Villa-Lidköping leder med 2-0 i matcher.


Vänersborg-Hammarby: 8-7(e förl, 7-7 (1-6) vid full tid)

Vänersborg: Mikko Lukkarila 2, Christoffer Fagerström 2, Emil Viklund 2, Joakim Hedqvist, Joahn Koch. Hammarby: Stefan Erixon 3, Adam Gilljam 2, Ulf Einarsson, Robin Sundin.

Publik: 2 511.

1-1 i matcher


Bollnäs-Västerås SK: 5-3 (1-1)

Bollnäs: Daniel Berlin 2, Andreas Westh, Samuli Helavuori, Pär Törnberg. Västerås SK: Johan Esplund, Oscar Gröhn, Mikael Olsson.

Publik: 1 715.

1-1 i matcher.


Broberg-Söderhamn-Sandviken 1-6 (1-4)

Broberg-Söderhamn: Jonas Nygren. Sandviken: Erik Pettersson 2, Erik Säfström, Daniel Mossberg, Daniel Bäck, Linus Forslund.

Publik: 1 857.

Sandviken leder med 2-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".