Foto: Gabriel Henning/Sveriges Radio
Foto: Gabriel Henning/Sveriges Radio

Emil Jönsson: Inte det härligaste beslutet man tagit

"Det har varit en riktig känslomässig berg- och dalbana"
2:39 min

Emil Jönsson meddelade på presskonferensen i dag att han inte kommer att kunna köra skid-VM i Falun. Han insåg först i går kväll på träningen att det inte kommer att fungera, muskelbristningen sätter stopp för medaljhoppet.

Emil Jönsson uppger i en intervju med P4 Gävleborg att beslutet var enkelt efter att han under träningen dagen innan insåg att det inte kommer att gå.

– Det är klart att det inte är det härligaste beslutet man tagit men det var ändå ett enkelt beslut efter skidturen i går. Då kände jag att det här kommer inte räcka för att kunna prestera på topp i Falun. jag har haft hoppet uppe hela vägen, vi har haft en liten procents chans att det ändå sett positivt ut i rehab om att det kanske mot alla odds kan gå. Men tyvärr gick det inte hela vägen.

När insåg du att det var kört?

– Det har varit en riktig känslomässig berg- och dalbana där hopp och förtvivlan har bytts mot glädje. Men det var egentligen i går kväll när vi åkte skidor, när jag skulle börja öka och sträcka ut lite. Då kände jag att kraften inte finns där, kroppen går in och skyddar muskeln. Den har ju gått av. Det går inte att ignorera, det är en muskel som inte är hel. Då satt vi ner i går vid åtta-tiden. Jag har fortfarande en karriär efter det här som jag inte vill riskera.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".