Snart kan Kungsgårdenborna återvinna vid Konsum. Foto: Martina Holmberg/TT
Snart kan Kungsgårdenborna återvinna vid Konsum. Foto: Martina Holmberg/TT

Kungsgården kan få tillbaka sin återvinningsstation

"Vi ska kunna ställa tillbaks den till sommaren hoppas jag"
0:31 min

Det finns ingen återvinningsstation i Kungsgården utanför Sandviken. Så har det varit sedan den försvann förra sommaren men nu kan den komma tillbaks efter att kommunen föreslagit ett område vid Konsumbutiken som kan bli aktuellt.

– Om vi bara får ett bygglov så ska vi kunna ställa tillbaks den till sommaren hoppas jag, säger Mia Steinbach som är regionsansvarig på Förpacknings- och tidningsinsamlingen som är en organisation som äger återvinningsstationer runt om i Sverige.

Anledningen till att återvinningscentralen i Kungsgården försvann från början var enligt Mia Steinbach att ägaren till bensinmacken där den förra centralen stod ville ha betalt, något som FTI inte ville gå med på.

– Vi betalar ingen markhyra för de här platserna i regel utan vi pratar med markägaren och hoppas att vi ska få stå där utan extra kostnader för det är ju vi som ska sköta stationen och bygger den, ställer ut behållare och tömmer och städar och snöröjer när det behövs.

Finns det något som kan sätta käppar i hjulen för det här?

– Ja, det är om någon annan som jag inte pratat med än överklagar. Någon som känner att det här inte är en bra placering men vi får hoppas att Kungsgårdenborna vill ha tillbaks stationen och jobbar med mig, säger Mia Steinbach.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".