Åklagare Anne-Charlotte Bålman.
Åklagare Anne-Charlotte Bålman. Foto Joacim Lindwall / Sveriges Radio
Mordet på Öster

Mordmisstänkt omhäktad för sjätte gången

Åklagaren: "Min uppfattning är att vi har rätt person"
1:30 min

Den 33-årige man som är misstänkt för mord på en 32-årig man på Öster i Gävle i höstas begärs nu omhäktad för sjätte gången. Den här gången är det försvaret som behöver mer tid på sig för att läsa igenom den omfattande polisutredningen.

Det var i oktober förra året som en 32-årig man hittades blodig utanför en portuppgång i stadsdelen Öster i Gävle. Polisen konstaterade snabbt att han inte hade kunnat skada sig så själv. Inledningsvis så anhölls tre män misstänkta för inblandning i mord, men senare släpptes två av männen.

Men den 33-åriga mannen är alltjämt misstänkt för mord och i dag omhäktades han alltså för sjätte gången. Men åklagare Ann-Charlotte Bålman tycker inte att häktningstiden är för lång.

– Det är inte så uppseendeväckande lång häktningstid, jag skulle nog säga att det är en ganska "normal" häktningstid för ett mord, säger åklagare Ann-Charlotte Bålman.

33-åringen förnekar ju brott, vad är din bild av vad som har hänt?

– Nu har ju rätten återigen konstaterat att det föreligger sannolika själ för att han är misstänkt för mord, så min uppfattning är att vi har rätt person, säger åklagare Ann-Charlotte Bålman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".