Nina Barzey och Ida Andersson minglade på Gävle kommuns företagsmässa i går kväll. Foto: Cassandra Alm / Sveriges Radio
Nina Barzey och Ida Andersson minglade på Gävle kommuns företagsmässa i går kväll. Foto: Cassandra Alm / Sveriges Radio

Nyföretagare träffades i Gävle

"Jag träffade jättemånga och fick väldigt många visitkort"
1:25 min

I går kväll anordnade Gävle kommun företagarmässa i Spegelsalen i Stadshuset i Gävle. Nya företagare möttes, minglade och skapade nätverk. Nina Barzey startade sitt företag i år och säger att mässan var ett bra tillfälle att träffa andra nyföretagare.

– Vi bjöd in de företag som registrerades 2014 och hade våra aktörer som jobbar med nyföretagarfrågor som stod som på en mässa. Sedan var det mingel med middag och både företagarna och aktörerna minglade runt och hade trevligt, säger Ida Andersson.

Hon jobbar som näringslivsutvecklare med fokus på nyföretagande i Gävle och säger att mässans syfte är att underläta för nya företagare att träffa varandra och nätverka och för att de ska kunna se vilka aktörer som finns för att hjälpa nystartade företag.

En av företagarna på mässan var Nina Barzey som startade eget förra året och som nu jobbar med affärsjuridik i den egna firman. Hon berättar att hon träffade många nya företagare som hon inte hade en aning om fanns i närområdet.

– Jättemånga! Och man blir bättre och bättre på att mingla. I början som företagare kunde jag fastna på ett ställe och träffa tre personer på en kväll men nu tänkte jag på hut man ska mingla så jag träffade jättmånga och fick väldigt många visitkort, kanske potentiella klienter, säger Nina Barzey som startat sitt företag inom affärsjuridik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".