Region Gävleborg kritiseras för sina tv-sändningar. Foto: Skärmdump regiongavleborg.se.
Region Gävleborg kritiseras för sina tv-sändningar. Foto: Skärmdump regiongavleborg.se.

Regionen skrotar nyhetskonceptet

Eva Tjernström: Ska inte gå att förväxla med nyhetssängningar
0:41 min

Nu vill ordföranden i regionstyrelsen för Gävleborg Eva Tjernström (S) skrota nyhetskonceptet i Region Gävleborgs webb-tv-satsning. Efter den massiva kritiken skrotas alltså nyhetsformen men webb-tv-satsningen kvarstår, om än i annan form.

Efter kritiken mot Region Gävleborgs tv-satsning uppger nu socialdemokratiska ordföranden i regionstyrelsen Eva Tjernström (S) att nyhetskonceptet skrotas.

Men webb-tv-satsningen kommer att fortsätta i annan form.

– Vi kan mycket väl tänka oss att ha någon form utav webb-sändning med rörliga bilder. Däremot vill vi inte ha det så att det ser ut eller går att förväxla med en nyhetssändning. Vi som alla andra som jobbar med information letar efter nya uttryckssätt, rörliga bilder det tror vi är en del av framtiden men inte på det här sättet som pilotavsnitten var. Det kändes inte bra.

Så ni kommer att ha webb-tv-sändningar, men ni kommer att skrota själva nyhetskonceptet?

– Ja, det är i alla fall min ingång i det här och jag tror inte att jag hört någon annan av oss politiker ha någon annan uppfattning, och inte bland tjänstemännen heller. Så det borde inte vara några problem att bli överens om det, säger Eva Tjernström, ordförande i regionstyrelsen i Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".