Elitseriekvalet i bandy inleds med bortamatch för Ljusdal

1:34 min

När elitseriekvalet i bandy drar i gång på torsdagskvällen ställs Ljusdal direkt inför en svår bortamatch. Laget möter Gripen Trollhättan som den här säsongen dominerat i den södra allsvenskan. 

I Ljusdals kvalgrupp finns Sirius från elitserien, Falu BS som slutade tvåa i norra allsvenskan och så då Gripen Trollhättan som vann södra allsvenskan i överlägsen stil.

Laget vann 21 av sina 22 matcher. Men det är inget som Ljusdals tränare Patrik Larsson oroar sig för.

– Jag tycker faktiskt att det känns riktigt bra att möta Gripen borta i första omgången. Jag tycker vi känner oss trygga utifrån hur säsongen sett ut. Vi har gjort många bra prestationer. Vi har inställningen att åka dit och vinna matchen helt enkelt, säger Patrik Larsson som konstaterar att det skulle sitta fint med en seger direkt i kvalserien.

– Det är klart att det skulle betyda mycket. Även om det är sex matcher det ska avgöras i så skulle det ge oss ett lugn. Vi är fullt inställda på att åka dit och vinna.

Även förra säsongen fick Ljusdal kvala för att hålla sig kvar i elitserien. Men det var mycket nära att laget åkte ur. Det var tack vare att GAIS lyckades besegra just Gripen, genom ett mål på övertid i sista omgången, som Ljusdal kunde behålla sin elitserieplats.

– Jag har tron, inställningen och känslan att vi i år ska kunna göra det här på ett bättre sätt. Att det inte ska behöva bli så tajt in på slutet. Förhoppningsvis har vi klarat av det här tidigare.

Spelar Ljusdal i elitserien nästa säsong?

– Ja, jag är övertygad om det, säger Patrik Larsson.