Ryttaren Irma från Bollnäs tog hem seger i Göteborg

0:40 min

Irma Karlsson från Bollnäs tog under fredagen hem den första svenska segern under Gothenburg Horse Show. Nu hoppas 21-åringen kunna slå sig in i landslaget.

Den klass som Irma Karlsson vann under fredagen heter speedklass 1,4 meter hoppning, och hon gjorde det på hästen Balahe.

– Det var roligt. Det känns mäktigt att rida i Scandinavium. Sedan var det ju väldigt kul att vinna, och bli första svensken som vann. Så publiken var väldigt högljudda. Det var en häftig känsla, säger hon.

Irma berättar att hon gick ut ganska sent under fredagens vinnarhoppningen, och att det kändes väldigt bra.

– Det var många som ridit innan som var snabba. Men min häst är väldigt snabb, så jag slutade tre och en halv sekund före. Så jag hade faktiskt kunnat ta det lite lungnare.

Hon är väldigt nöjd med helgen.

– Jag gick hit med målet att inte bara vara med, utan att ha något här att göra. Det känns som att jag har visat det nu, säger hon.

Samtidigt har tävlat mot sin sambo Douglas Lindelöw under helgen, som tävlat i de flesta klasser som Irma ridit.

– Utanför tävlingsbanan är vi sambos och ett par. Men på tävlingsbanan tänker vi inte på det. Då är det fightingface och vi är vinnarskallar båda två, säger hon.

I somras tog Irma Karlsson ett EM-guld för unga ryttare i åldern 16-21 år. Hon har nu flyttat ner till familjen Lindelöws gård i Fulltofta i Hörby i Skåne.

– Det som gjort att jag slagit igenom är att jag flyttat till Skåne och gör det här på heltid. Jag rider i stort sett hela dagarna. Det är det här jag satsar på nu. Jag har haft väldigt fina hästar, och en bra tränare i Agneta Lindelöw, säger hon.

Nu väntar den första utomhustävlingen i Belgien om fyra veckor.

– Sen har jag som mål att slå mig in i landslaget. Jag hoppas få åka på större tävlingar och visa vem jag är. Det är målet just nu, säger hon.