Pierre Hesselbrandt drog fullt hus

0:55 min

Under helgen höll Pierre Hesselbrandt seans i Folkets Hus i Gävle. Intresset var stort och redan en timme innan dörrarna öppnades stod närmare 300 personer och väntade på att släppas in.

– Jag tycker det är otroligt intressant och spännande, säger Helen Berström från Gävle.

Pierre Hesselbrandt berättar att han alltid haft förmågan att ta kontakt med "andra sidan" men i hans uppväxt upplevde han att han inte blev betrodd.

Han valde att "stänga ner" och inte använda sin förmåga då en del blev rädda för vad han kunde berätta.  

– Den här förmågan har jag haft sedan jag var liten men inte blivit trodd.

2007 sitter Pierre i bilen på väg hem från Stockholm, han är trött och på vägen låg ett tjockt lager nysnö. Plötsligt nickar han till och åker av. Han plöjer ner 60 meter stängsel och bilen kör rakt in mellan två träd. Han känner att han är på väg att dö.

– Då kände jag hela livet passera revy.

I samma stund ser han en stor vit skepnad på passagerarsätet och när han känner att han är på väg att dö så säger skepnaden.

– Nej Pierre, du ska inte dö, du kommer överleva och du ska hjälpa människor.

Han berättar också att han ibland ifrågasätts, att det finns många som är skeptiska till hans förmåga men att han inte vill bli förknippad med något som är oseriöst.

Kan du berätta lite hur ditt jobb går till?

Jag andas på ett visst sätt och känner in. Sen ser jag som en lampa och jag kan börja rysa och det kan börja knastra. 

– Sen kan jag känna in personer som står bredvid mig, lite hur de mår. Men jag kan även få kontakter med energier eller andar. Det låter så flummigt men jag har gång på gång fått till mig så otroligt mycket saker som inte har skrivit på Google, inte har skrivit på Facebook.

Det finns skeptiska personer som ifrågasätter ditt jobb. Vad säger du då?

– Jag kan förstå i viss mån att det kan vara så men jag tror det beror på rädslor och osäkerhet. Man får tro vad man vill så länge man inte skadar någon annan.

Hör hela intervjun med Pierre Hesselbrandt nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista