Just nu

Brynäs laddade inför nya säsongen

0:40 min

I kväll drar hockeysäsongen igång när Riksserien börjar. Linköping möter Djurgården och på fredag är det dags för Brynäs att gå in i hetluften med ett derby på hemmaplan mot Leksand – samma lag som slog ut Brynäs förra säsongen.

– Det ska bli otroligt roligt. Vi är grymt taggade och tjejerna ville spela direkt efter att vi åkt ut mot dem i kvartsfinal sist så det är ett taggat gäng som kommer upp till derbyt här på fredag, säger Brynäs tränare Madeleine Östling.

Har det märkts nu under försäsongen att det är ett taggat gäng?

– Ja, absolut. Jag klev upp som huvudtränare och fick med mig Nanna Jansson som assisterande och sedan har vi haft Stefan Burlin som fystränare som varit med oss sedan i maj och tjejerna har kört hårt och tycker att det är grymt roligt så det är ett taggat gäng, helt klart.

Madeleine Östling är ny huvudtränare inför den här säsongen men det är inte något orutinerat namn som klivit in i båset. Med nio säsonger som spelare i Brynäs och två som assisterande tränare bakom Henrik Orevik har hon tydliga tankar om hur laget ska spela den här säsongen.

– Det ska vara grymt jobbigt att möta Brynäs och vi ska åka väldigt mycket skridskor och så har vi lagt upp vårt spelsystem och så tränar vi i både fysen och på isen.