Kickan bryter normer och kämpar för jämställdhet

0:58 min

Den här hösten lär vi känna intressanta människor från länet lite närmre. Först ut är Kristina Kickan Wicksell från Ilsbo.

Vissa träffar vi bara i deras yrkesroll, andra är personerna bakom stora och små projekt.

Den här hösten vill vi komma lite närmre dessa människor och lära känna dem tillsammans med er. Under programpunkten "Cassandra träffar andra" kommer därför programledaren Cassandra Alm att åka hem till ett antal personer och vara med under deras morgonbestyr.

Först ut är Kristina Kickan Wicksell som vi träffade i familjens stora gula trähus som ligger på landet utanför Ilsbo i Hälsingland. Klockan är strax innan sju och solen är precis på väg upp till vad som ser ut att bli en vacker höstdag med klarblå himmel.

– När en växer upp såhär känns det självklart, så jag har aldrig riktigt förstått hur fint det är och vilken lyx det är att växa upp här. Men nu när jag ser det utifrån så har jag verkligen förstått det. Jag har trivts jättebra.

Kristina ligger bakom föreningarna Jämställd festival och Hudik mot rasism. Engagemanget för solidaritet och allas lika rätt har hon med sig hemifrån, berättar hon.

– Mycket kommer från min familj, den har gett mig ett generellt samhällsintresse. Jag minns inte en enda middag när jag var liten som inte slutade i en hetsig diskussion.

Hör hela intervjun med Kristina Kickan Wicksell här nedan!