Timeout för S-politiker efter Seko-skandalen

1:23 min

Socialdemokraten Mattias Hedin i Ljusdal tar en timeout från sina politiska uppdrag i partiet. Det uppger Socialdemokraternas ordförande i Ljusdal Örjan Fridner för P4 Gävleborg. 

Den socialdemokratiska politikern Mattias Hedin tar en timeout från sina politiska uppdrag till och med slutet av 2016. Han har sedan den så kallade Seko-skandalen briserade i somras haft en inofficiell timeout, där han inte deltagit i den politiska verksamheten.

Sedan tidigare finns en polisanmälan i ärendet, efter att 14 miljoner från Sekoklubben Väg och Ban Gävle Dala inte redovisats ordentligt.

Socialdemokraterna valde att se över Mattias Hedins roll inom partiet efter att en stämningsansökan lämnades in i ärendet i förra veckan.

– Det är ett beslut som vuxit fram i samråd inom partiet. Det har växt fram gemensamt, säger Örjan Fridner, ordförande för socialdemokraterna i Ljusdal. 

Hur kommer det sig att ni har satt den här gränsen, till 31 december 2016? 

– Vi tror då att den rättsliga processen är klar. Då vet vi om Mattias har någon involvering i det här, eller om han inte vill vara förtroendevald längre, eller om vi inte tycker att det är lämpligt att han kommer tillbaka. 

Har du förtroende för Mattias Hedin just nu? 

– Såna frågor går inte att svara ja eller nej på. Jag vill först se vad som händer. Jag ser en lovande socialdemokrat i Mattias Hedin. Men vi måste få klart för oss att Mattias inte har något juridiskt ansvar för de så kallade försvunna fjorton miljonerna. Innan dess vill jag varken utfästa tummen ner eller tummen upp för någon av de personer som kan vara inblandade, säger Örjan Fridner. 

Mattias Hedin har suttit i kommunfullmäktige och varit ersättare i omsorgsnämnden.

Alla våra publiceringar kring Sekohärvan hittar du här