"Vidrigt att köra på ett småbarn"

1:31 min

Polisen söker fler vittnen till den olycka som skedde i onsdag då en treårig flicka blev påkörd av en bil på Tallvägen i Söderhamn. Efter olyckan smet bilföraren från platsen. Mohammed Mohamoud, som bor i området, är ett vittne. Han var hemma när olyckan inträffade.

– Jag hörde hur ambulansen och polisen åkte förbi så jag gick ner och hörde mig för vad som hänt. Då sa de att man kom och körde på en person, men sen bara körde iväg, säger Mohammed Mohamoud. 

Det var i onsdags morse som en treårig flicka var ute med sin mamma på Tallvägen i Söderhamn, precis utanför Faxeholmens kontor. Intill olycksplatsen finns en vägskylt där det står 30 på ena sidan, och 50 på den andra. En slags hastighetsskarv där bilarna åker olika fort.

På något sätt ska den treåriga flickan ha kommit ut i vägbanan och blivit påkörd av en bil. Föraren har sen smitit från platsen.

Polisen rubricerar händelsen som smitning från trafikolycka och vållande till kroppsskada. Enligt Gävleborgspolisens presstalesman Mikael Hedström söker de just nu vittnen till händelsen, men ännu finns ingen misstänkt.

– Nej, det finns ingen misstänkt. Vi har uppgifter på en bil, men vi vill inte gå ut med det för att låsa fast eventuella vittnen, säger Mikael Hedström. 

Mohammed Mohamoud har svårt att förstå hur föraren bara kunde smita i väg med bilen från en allvarligt skadad treåring.

– Det är vidrigt.