S i Ljusdal håller krismöte efter P4 Gävleborgs avslöjande

1:36 min

I kväll håller Socialdemokraterna i Ljusdal ett extrainkallat krismöte efter P4 Gävleborgs avslöjande om att fackförbundet Sekos pengar använts till att rusta upp Folkets Hus-föreningens lokaler.


Och budskapet från partiets ordförande Örjan Fridner är glasklart.

– Vi vill i partiet inte ha något att göra med Sekos pengar!

Tanken är att de ledande socialdemokraterna i Ljusdal ska träffas ikväll för att i huvudsak avhandla partikamraten Mattias Hedins framtid i partiet.
Men redan i torsdags kunde ju P4 Gävleborg berätta att Mattias Hedin lämnat in en skrivelse till partiet där han väljer att ta time out till januari 2017. Detta eftersom han varit ordförande i den lokala Sekoklubben Gävle-Dala som polisanmälts av sitt eget centralförbund eftersom 14 miljoner förblir oredovisade.

Men mötet ikväll, som för övrigt sker i den omdebatterade Folkets Hus-lokalen, lär snabbt avhandla punkten med Hedin.

Huvudpunkt blir istället de ekonomiska uppgörelserna kring Folkets Hus. Som P4 Gävleborg berättade i torsdags har ju 200 000 kronor av Sekos fackmedlemmarnas pengar rustat lokalerna.
Och som andelsägare i fastigheten har Socialdemokraterna i Ljusdal dragits in härvan. Det är många saker att ta ställning till.

– Vi måste ta ställning till den moraliska frågan om vi kan vara kvar som hyresgäster i ett hus som har renoverats med tvivelaktiga pengar.

Och Örjan Fridner hoppas att alla kort kommer fram i Sekoskandalen så att partiet kan gå vidare.

– Den här frågan går varje dag åt fel håll, och det vore en välsignelse om vi kunde få reda på var pengarna är, frågan han sig och syftar på de 14 oredovisade miljonerna.