Just nu

S i Ljusdal kräver besked av Bosse Hedin nästa helg

1:34 min

Om en vecka ska Folkets Hus-föreningen i Ljusdal förklara för partivännerna i Socialdemokraterna hur kan komma sig att de klubbat igenom en renovering med hjälp av facket Sekos pengar. Det blev kontentan av det extrainsatta krismöte som Socialdemokraternas verkställande utskott hade på söndagskvällen.

Men några direkta krav att betala tillbaka de 200 000 kronor det handlar om restes inte på mötet.
Ordförande Örjan Fridner:

– Vi ska först höra hur de ser på det, om det var så det gick till. Jag vill inte spekulera i förväg, men det är klart att det är en väsentlig fråga när vi träffar dem.

Nästa helg vill Örjan Fridner träffa partivännerna i Folkets Hus-föreningens styrelse och reda ut hur det kan komma sig att just den lokal vi nu träffas i kunde renoveras för fackpengar.

Tunga partikolleger som förre riksdagspolitikern Roland Bäckman har suttit i Folkets hus-föreningens styrelse, liksom företrädare för facket Kommunal.

Men den som Örjan Fridner rankar som viktigast är huvudpersonen i hela Sekohärvan, Bosse Hedin. Fortfarande har inte Hedin kunnat visa var 14 miljoner av Sekomedlemmarnas pengar tagit vägen.
Men Fridner hoppas i varje fall att Bosse Hedin kan göra det i fallet med Folkets Hus-föreningen där han sitter som ordförande och alltså lite tillspetsat har agerat både långivare och låntagare vid upprustningen.

– Ska man nå fram så bör de båda ordförandena vara med.

Det faktum att det finns en polisutredning, betyder inte det att Bosse Hedin är olämplig att vara med?

– Nej, tills vidare kan jag inte ens tänka tanken att gå förbi honom.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln uppgav vi att Björn Mårtensson sitter i styrelsen för Folkets Husföreningen. Korrekt är att han sitter i valberedningen. 

Alla våra publiceringar kring Sekohärvan hittar du här