"Glamour, glädje och väldigt mycket schlager"

1:18 min

Gävle blir en av städerna som får arrangera en deltävling i Melodifestivalen nästa år. Det meddelar SVT i ett pressmeddelande.

– Det känns jättekul att det händer något här. Det kommer ju mer folk och mer publicitet och lite stjärnglans i staden, säger Sara Dahlin Karlström i Gävle.

– Jag tycker att det är jättebra för det drar mycket folk till Gävle, säger Annelie Wigert.

– Det är roligt för att det drar lite mer folk hit och det brukar inte hända så jättemycket här, säger Johanna Larsson.

Det är nu klart att den sista deltävlingen i Melodifestivalen kommer att köras i Gavlerinkens arena i Gävle den 27 februari nästa år. Brynäs, som annars håller till i arenan, har överlåtit plats för evenemanget.

Evenemanget beräknas kosta runt en miljon kronor, samtidigt som man beräknar att få in mellan fyra och fem miljoner kronor under evenemanget. Joakim Lundberg, evenemangsansvarig på Gävle kommun är glad över beskedet.

– Det känns fantastiskt roligt och det är också den mest nordliga deltävlingen och den sista i tävlingen, berättar Jocke Lundberg för P4 Gävleborg. 

Vad är dina förhoppningar så här innan evenemanget?

– Det blir ju fest i staden och det är alltid roligt. Det är mycket glamour och glädje och väldigt mycket schlager i en hel vecka i Gävle, säger Jocke Lundberg.

Finalen äger rum på Friends Arena i Stockholm den 12 mars. På torsdagen den 29 oktober släpps biljetterna till Melodifestivalen 2016. Och Sara Dahlin Karlström tror att ett sådant här evenemang i Gävle kan bidra med en hel del.

– Ja, Gävle hamnar i ropet i media och det blir lite positiva vibbar, det behöver vi, säger hon.