Per Bill om första tiden som landshövding – och sitt stora musikintresse

0:58 min

Per Bill är ny landshövding i Gävleborgs län. Den tidigare moderata riksdagsmannen började sitt jobb i augusti och i morse hälsade Cassandra Alm på slottet. Det blev ett samtal om jobbet, länet och hans stora musikintresse.

Per Bill om...

...sin relation till länet:

 Jag har bott i Uppsala hela mitt liv och pappa är från Hudiksvall. Gävle och Furuvik var ett givet stopp på vägen till Hudiksvall. För mig är Hudiksvall sommar och man kommer bara i håg de soliga dagarna. Vi brukade bada på Gräsmaln och Sandmaln.

...sitt engagemang för flyktingar:

 Som landshövding är jag otroligt stolt över att Gävleborgs län är det län som tar flest flyktingar per 10 000 invånare i hela Sverige och att det sker utan några större bråk eller motsättningar. Jag är otroligt imponerad av länets politiker och beslutsfattare som säger att "givet den situationen vi har i världen i dag, välkomna till Gävleborg."

...sitt stora musikintresse:

– Jag är gammal DJ och har bland annat jobbat på nationerna i Uppsala. Jag är fortfarande kvar i elektronisk dansmusik. Skrillex tillhör mina absoluta favoriter men väldigt imponerad av den svenska musiken som Tove Lo, Swedish house maffia eller Aviici. Nicky Minaj var det senaste coola jag var på och det var superroligt. Hon bjuder 110% på sig själv och det var fest från start till mål.