Staffangymnasiet i Söderhamn öppnade på lördagseftermiddagen med anledning av det misstänkta mordet. Foto: Räddningstjänsten.
Staffangymnasiet i Söderhamn öppnade på lördagseftermiddagen med anledning av det misstänkta mordet. Foto: Räddningstjänsten.

Staffangymnasiet öppnar stödmottagning på lördagen

1:29 min

Staffansskolans cafeteria öppnar för dem som har behov av att prata och träffas för att bearbeta nattens mord och mordförsök i centrala Söderhamn där en 18-årig pojke dödades och en 17-åring skadades.

– Vem som helst får ju komma, de som har behov av att söka tröst i varandra. I en sådan här traumatisk händelse så behöver man ju träffas. Och här finns det möjlighet att fika och vara med varandra och söka trygghet hos varandra då, säger sjukhusprästen Sture Rask på plats i Staffansskolan.

Det var många unga på stan i Söderhamn i natt när en 18-åring dödades och en 17-åring skadades i samband med ett bråk. Bland annat eftersom teknister från Staffansskolans gymnasium hade fest. Därför öppnas nu skolans lokaler för dom som har behov att mötas och prata om det som hänt.

Det är inte offentliggjort om någon av dom som var inblandade i bråket också gick på skolan.

Förutom att den skadade 17-åringen ska förhöras som målsägande så har polisen hämtat nio personer mellan 15 och 20 år för förhör som pågår under dagen och kvällen.

15-20 poliser arbetar med fallet och nu vill polisen att alla som varit ute på stan i Söderhamn hör av sig till polisen för att man ska få en så bra bild som möjligt av vad som har hänt. Det säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

– Vi söker alla personer som har varit i rörelse i centrala Söderhamn under gårdagskvällen och natten, från 22 till 01, som kan ha gjort iakttagelser eller bara kan berätta att man har varit ute i det här området. För det är ju så att det kommer in en hel del uppgifter och så berättar någon att man har stött ihop med några personer på en viss gata i stan, men de kanske inte har sett något. Vi vill gärna komma i kontakt med de personerna så att vi kan föra bort dem från utredningen, säger Mikael Hedström presstalesman på Gävleborgspolisen.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista